Brede Duinenroute

Fietsroute langs bos, duin, zee en polderbede_duinroute_smartphone
 (35 of 47 kilometer)

Deze fietsroute gaat door het fraaie duin- en bosgebied van de Schoorlse Duinen en door het groene weidegebied tussen Alkmaar en Bergen naar de Hondsbossche Zeewering.

Een gebied ten uitstek om het hoofd even leeg te maken en te genieten van al het moois.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

 

 

 

Snuif de zilte zeelucht op. Onderweg komt u langs mooie architectuur, kunst en natuurlijk natuur.

Bollen- en Duinroute
bol_duinroute_smartphoneFietsroute langs bollen, bossen en duinen (40 kilometer)

Deze fietsroute gaat door het bollenland en het duingebied tussen Egmond en Castricum. In de bollentijd (april/mei) fietst u hier langs een kleurrijke lappendeken van bollenvelden maar ook in andere maanden is het meer dan de moeite waard om deze tocht langs velden, dorpen en door de duinen te ondernemen. Onderweg komt u in Castricum langs archeologisch centrum Huis van Hilde, het afstappen waard!

bollen

Voor het deel van de route dat door de duinen tussen Castricum en Egmond gaat heeft u een toegangskaart nodig (€ 1,70). Deze kunt u kopen bij VVV Alkmaar (Waagplein) of agentschap Castricum in Gusto, Dorpsstraat 66.Ook kunt u deze bestellen via de Myorder App. Ga naar ‘Overige’ en kies voor PWN duinkaart.

 

 

Leeghwaterroute
Fietsen door Werelderfgoed de Beemster,leeghwaterroute_smartphone
de Schermer en de Eilandspolder
(44 kilometer)

Fietsen 4 meter onder zeeniveau, door de meest unieke droogmakerijen uit de Gouden Eeuw: de Schermer en de Beemster. De route is genoemd naar Jan Adriaanzoon Leeghwater, de waterbouwkundige die aan de wieg van beide polders stond. Een prestatie van wereldformaat waarvan met zegt: ‘God schiep de aarde, maar de mens schiep de Schermer en de Beemster’!

molen schermerpolder

 

 

 

 

 

 

Een bijzonder mooi stukje Nederland waar de 17e eeuwse molens nog volop draaien. De route gaat langs lange rechte wegen en sloten evenals slingerende dijken naar pittoreske dorpen zoals De Rijp.