Wandelroutes Regio Alkmaar

Op deze pagina treft u diverse omschrijvingen van fietsroutes die u kunt beleven met behulp van de Abellife route app.

Stadswandeling Alkmaar
stadswandeling_alkmaar_smartphoneProef de sfeer en ruik de historie (3,6 km)

Alkmaar; menigeen zegt dat het de mooiste stad van Noord-Holland is. En zoveel meer dan alleen Hollands Kaasstad. Alkmaar kent een rijke historie en maar liefst 400 monumenten die worden gekoesterd in het oude centrum.

vlcsnap-2014-09-19-12h34m53s106

 

 

 

 

 

Deze wandeling laat u in circa een uur en drie kwartier kennis maken met Alkmaar. Onderweg kunt u gezellig een terrasje pakken of rond snuffelen in leuke winkeltjes.

Stad van de Zonroute
stadvandezonroute_smartphoneOntdek een bijzondere stad (7 kilometer)
Een hele wijk die verwarmt, doucht, wast, kookt en recreëert zonder dat het ook maar één CO2 molecuul bijdraagt aan de broeikas van de aarde. Vind je dat ook niet bijzonder?
Tijdens deze wandeling door de Stad van de Zon en het daarbij horende recreatiegebied Park van Luna vertellen we je hoe het ontstaan van deze bijzondere wijk in zijn werk is gegaan.
Parkeren & starten: Starten en gratis parkeren direct aan het begin van Strand van Luna. Op de hoogte van restaurant Skeef.
Afstand: de route is 6,5 km lang.

Kunst op straatroute
Ontdek creatieve uitingen
Ga 6 kilometer wandelen in centrum Alkmaar langs bijzondere kunstobjecten, gedichten, en andere uitingen van creativiteit op straat.
In het centrum van Alkmaar zijn diverse kunstobjecten te bewonderen. Ontdek diverse uitingen van creativiteit tijdens deze wandelroute.

Heiloo wandelroute
Dit is een rondwandeling van ongeveer 6,5 kilometer langs vier bijzondere plekken van bezinning en inspiratie. Tijdens de route kunt u meerdere keren stoppen voor een hapje en drankje.

heiloo|

Download de PDF van de route hier.

Egmond wandelroute
Een rondwandeling van ongeveer 10 kilometer langs een aantal inspirerende religieuze plekken in de Egmonden.
egmond

Download de PDF van de route hier.