Toolkit

Toolkit Regio Alkmaar Routes

Download de nieuwe augustus 2015 Toolkit (Zip bestand, 1 MB) via DEZE LINK. (Rechter muisknop, kies “koppeling opslaan als”).

Het doel van deze toolkit is om zoveel mogelijk bewoners en bezoekers van Regio Alkmaar de recreatieve routes te laten beleven.

Dit is de boodschap richting bewoners en bezoekers:

‘Ontdek Regio Alkmaar met de Route App! Gemeente Alkmaar biedt u gratis wandel- en fietsroutes aan, om de mooie omgeving van regio Alkmaar te ontdekken op een sportieve en actieve manier. En om het nog leuker te maken: op vertoon van de app krijgt u een voordeel. Meer weten over de routes en de voordelen? Download de app.’

Voor wie is deze toolkit bedoeld?

Voor gemeenten, ondernemers, organisaties die communiceren met bewoners en bezoekers van Regio Alkmaar in het kader van sport/beweging/recreatie/vrijetijd.

In deze digitale toolkit zitten de volgende onderdelen:

– Banners in verschillende formaten
De url die er achter geplaatst wordt is: www.regioalkmaarroutes.nl
– Digitale brochure
– Links naar promotiefilm en instructievideo
(hoe de routes te downloaden)

Achtergrondinformatie

In april 2014 startte Regio VVV Hart van Noord-Holland in opdracht van gemeente Alkmaar met de ontwikkeling van vijf digitale belevenisroutes. Fiets- en wandelroutes die bewoners en bezoekers op een sportieve en actieve manier kennis laten maken met de stad en haar omgeving. De gratis routes zijn gebundeld in een app en voorzien van extra informatie over bezienswaardigheden en tussenstops. Daarnaast kunnen gebruikers genieten van voordelen die ondernemers hen aanbieden, zoals een korting op entree of lunch. Er zijn een stadswandeling door Alkmaar en vier fietsroutes vanuit Alkmaar naar Langedijk, Heiloo, Egmond, Castricum, Bergen en Schoorl ontwikkeld. Deze routes zijn overal te starten.

Recreatiesport (waar de routes een onderdeel van zijn) is speerpunt binnen het sportprogramma van gemeente Alkmaar, die zich met hun sportprogramma willen positioneren als Sportstad en nieuwe impulsen willen geven aan sociale en economische ontwikkelingen. Recreatiesporters zijn op zoek naar een unieke sport/recreatieve beleving. Dat zit naast een mooie omgeving vooral in een breed aanbod aan hoogwaardige, klantgerichte voorzieningen. Daar wil Regio Alkmaar in voorzien.

Daarnaast is de ambitie om de regio in de markt te zetten met de mooiste en verrassendste fiets-, wandel-, skeeler- en vaarroutes van Nederland. Route Apps spelen daarbij een belangrijke rol. Zij voegen extra beleving toe, zorgen voor langer verblijf, meer bestedingen en stimuleren samenwerking tussen ondernemers. Ook zijn apps goed voor het imago van de stad. De komende twee jaar zullen er steeds minimaal vijf routes bij komen.

Contactgegevens:

Regio VVV Hart van Noord-Holland
Simone Schultink
T: +31 (0)72 – 527 08 72
E: s.schultink@vvvweb.nl
I: www.vvvhartvannoordholland.nl / www.vvvweb.nl